Sweden Songs Blogg

Sweden Songs blogg. Bakom kulisserna! Behind the scenes! Inte nödvändigtvis i strålkastarljuset!

En lång väg för The right way ..

Publicerad 2015-02-09 20:48:00 i Låtskrivare,

Vi vill som vi tidigare nämt lyfta fram våra låtskrivare.Vi vill börja med att GRATULERA Tina A Hilli och Daniel Persson, på bilderna ovan i omvänd ordning som ni ser .. till final plats för dem båda och deras låt The right way, i uttagningen till Eurovision i Litauen, (där den som en av två låtar från förlaget, (den andra är No more tears av Patrik Öhlund och Madelene Hamberg) några veckor tävlat i den snåriga tävlingen med deltävlingar och med olika artister, där låtar och artister tävlar separat (!) och .. vi vill också berätta om den inte alltid så raka vägen dit.  Det är alltså också en titt "bakom kulisserna" som denna blogg har som tema, en inblick i hur arbetet med en låt ibland ser ut på vägen till den blir utgiven. För många år sedan började samarbetet med Tina och Daniel. Förlaget jobbade med deras låtar, men de lagrades på cd skivor på den tiden och blev liggande bland många andra. Då förlaget i övergången till digitala "världen" undan för undan tog sig igenom mängden av skivor och låtar och omvandlade dem till mp3, blev dem liggande och så "dök den upp" och "upptäcktes" på nytt vid arbetet inför Eurovision 2013.
 
I år skickades låten till en artist i Moldavien först, som "la" sång på inspelningen som Daniel gjort. Både artist, förlag och låtskrivare var överens om att den nog inte var "rätt" (artisten tävlar i år med en annan låt också från förlaget men med en låt mer i den stil denne själv också kände mera för att göra). Därefter var det intresse i Österrike från en grupp men det "rann ut i sanden" då bandet redan hade egna låtar och annat förlag. Låten gick vidare till Ungern där en artist ville ha den för deras tävling till Eurovision men i version med bara piano, cello och sång. Daniel som har studio arbetade med ny inspelning och vi hjälpte också då det var bråttom till med en studio för artisten att "lägga" sång i hemlandet. Då artist väl var i studion fick vi mail till förlaget från artistens management som någon dag innan deadline för inskick inte skulle göra den (!).
 
Låten skickades till Moldavien igen, denna gång för en annan artist som ville göra den och skicka in till uttagningen där. Denna artist valde sedan en annan låt, på sitt eget språk, men gick inte vidare till semifinal.
 
Trötta på att hitta rätt artist, valde förlaget att skicka in låten till en tävling där den inte behövde skickas in med en artist utan som låt. Låten kom med! Nu har den tagit sig igenom fyra deltävlingar med 4 olika artister (!) och nått final... !
 
Nu håller vi tummarna för Tina och Daniel och The right way på lördag, då den tävlar med Monika Linkytė, Mia (Vilija Pilibaitytė) och Vaidas Baumila
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Sweden Songs bloggar här om musik. Sweden Songs är ett musikförlag och sysslar i första hand med låtar till artister. Sweden Songs startades av Keith Almgren, som är ett känt namn bakom kulisserna i musikbranschen. Här möter du artister, men framförallt Sweden Songs låtskrivare. Bakom kulisserna! Inte nödvändigtvis alltid i strålkastarljuset!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela