Sweden Songs Blogg

Sweden Songs blogg. Bakom kulisserna! Behind the scenes! Inte nödvändigtvis i strålkastarljuset!

Hallå där, Per Bergkvist!

Publicerad 2015-01-08 18:59:00 i Allmänt, Artister, Låtskrivare,

Hallå där, Per Bergkvist – låtskrivare, sångare The Virtues. Vad har du och bandet på gång 2015?

Per: 2015 känns bra så här långt:-)! Vi repar för fullt och jag har skrivit väldigt mycket senaste månaderna så vi har väl kommit halvvägs med ny platta tror jag. Innan vi är redo att spela in vill jag att vi har 15-20 låtar mer eller mindre klara att jobba med.

Ni ska spela i England till våren, berätta?

Per: Ja, äntligen. Vi har varit på väg tillbaka till England ett antal gånger de senaste åren men det har av olika anledningar inte blivit av. Vi har en hel del vänner där och det ska bli kul spela och hänga omkring. Vi åker den 10 april och kommer hem den 13, så det blir kort och intensivt.

Senaste samlings albumet från The Virtues Yesteryears är släppt i U.S och Sydkorea och bandets amerikanska bolag Zip Records planerar release i Nederländerna och i Tyskland finns också intresse via förlaget

Per: Nederländerna är i högsta grad aktuellt då vårt amerikanska bolag Zip Records har filial där. Vi snackade lite innan jul och ska ta det vidare nu när helgerna är över. I Tyskland har vi nyligen knutit an och förhoppningen är att snart kunna presentera både släpp och turné.

Ni kommer också med på en samlingskiva. Berätta?

Per: The Virtues har med en osläppt låt på kommande samlingsplattan The Southside Cavern volume 1, release 31 januari. Jag har även med en nyskriven låt, Please, Tell Me What To Do. The Virtues har rätt mycket osläppt material i arkiven och City Wellbeing.från Where Were You är en av många som väntar på rätt tillfälle att se dagens ljus. Please, Tell Me What To Do är mitt första solosläpp på väldigt länge. Jag har under massa år pratat om att jag vill göra en ny soloplatta och kanske kanske hinns det med 2015. Ett gott omen att ha en låt med på samlingen i alla fall.

Du skriver det mest av materialet i bandet? Är det du som bestämmer?

Per: The Virtues är en demokrati, kanske lite för mycket ibland. Jag skriver det mesta men alla är med och arrangerar och har inputs. Det är nästan det som är det roligaste med att vara band. Jag kan komma dragandes med en låt som jag inte är riktigt 100 nöjd med men tillsammans i The Virtues kan den ta en helt oväntad vändning till det bättre.

Hur är du som bandledare Per?

Per: Oj, svår fråga. Jag hoppas att jag är drivande i dess mest positiva mening. Men för att få ett rättvisande svar kanske man måste fråga de andra:-)! Jag vet att jag har mina stunder då jag kan vara lite "konstnärligt" grinig...

Du bokar andra band också i Stockholm, något speciellt vi får höra framöver?

Per: Tillsammans med Jonas Thorell driver jag Porter & Thorells Syndrom och vi har mycket på gång. En del som jag tyvärr inte kan gå ut med än. Men såklart har vi 6-årsjubileet för The Southside Cavern, till sommaren gör vi en hel del hyllningar med gästartister och vi kommer presentera några bokningar i slutet på januari.

Vad önskar du annars mest av 2015?

Per: Jag tror och hoppas att jag får lite ledigt tillsammans med min familj och att jag kan hitta mer tid att tillfredsställa mitt genuina fiskeintresse. Sen vore det inte helt fel med en världshit....

 

Lyssna på The Virtues – City Wellbeing
Lyssna på Per Bergkvist – Please, Tell Me What to Do
 
Lyssna på The Virtues Playlist på Spotify

 

Play me like a popsong ..

Publicerad 2015-01-04 17:50:00 i Artister, Låtskrivare,

Ikväll framför Maria Evangelou, en ung sångerska med brittiska och cypriotiska rötter, Play me like a popsong i Cypern Song Project Process, uttagningen i Cypern till Eurovision 2015

Maria nämner själv hennes musik med en mogen uttrycksfullhet som drar jämförelser till artister som Amy Winehouse och Duffy.

Låten är skriven av välkända låtskrivaren Calle Kindbom, som med 22 Svensktopp hits, varav tre förstaplatser, och medverkan i Svenska uttagningen till Eurovision Melodifestivalen 11 gånger och där vunnit en gång, 2003 med Give Me Your Love (Eurovision Song Contest 2003), är en väl etablerad låtskrivare, Sara Bogale som skriver låtar, främst till sig själv som artist och Viktor Brunö, producent och låtskrivare, som bland annat har projekt med DJ:s för tillfället. Låten är förlagd av Yellow och Sweden Songs

Lyssna på Give me your love (Eurovision Song Contest 2003)

Lyssna på Sara Bogale Smuts under skorna

Lyssna på Russean feat Viktor Brunö - We just don't know (Official Music Video) (HD)

Lyssna på Intervju Maria med Wiwibloggs

Om

Min profilbild

Sweden Songs bloggar här om musik. Sweden Songs är ett musikförlag och sysslar i första hand med låtar till artister. Sweden Songs startades av Keith Almgren, som är ett känt namn bakom kulisserna i musikbranschen. Här möter du artister, men framförallt Sweden Songs låtskrivare. Bakom kulisserna! Inte nödvändigtvis alltid i strålkastarljuset!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela