Sweden Songs Blogg

Sweden Songs blogg. Bakom kulisserna! Behind the scenes! Inte nödvändigtvis i strålkastarljuset!

7 låtar och låtskrivarna bakom i 6 länders uttagningar till ESC 2017 …

Publicerad 2017-03-18 15:43:00 i Allmänt, Artister, Låtskrivare,

     
Sweden Songs hade sju (7) låtar i sex (6) länders nationella uttagningarna till Eurovision 2017!

Av de sju låtarna uttagna i de nationella uttagningarna till Eurovision ESC 2017 i sex länder, är tre skrivna av HansOlov Furberg, två tillsammans med Karolina Furberg. De skrev You made me glow som tävlade med artisten Valerija Iljinaite´ som gick till semifinal i Litauen och Story of my heart med artisten Shir i Vitryssland´s uttagning. (Låten gick inte vidare men medverkade som mellanakt i finalen). HansOlov skrev också tillsammans med och för Irina Kit låten Baby, don´t cry, som gick till semifinal i Moldavien, men drog sig ur tävlingen.

Peter Karlsson skrev låten Paint the sky blue, i split förlag med Xellent Songs, som tävlade och gick vidare till semifinal i Litauen, med artisten Grazvydas.

Calle Kindbom, i split förlag Yellow med Sweden Songs, skrev tillsammans med Jonas Thander och Tony Sanchez-Ohlsson låten Set the skies on fire som gick till final i Rumänien med Cristina Vasiu.

Sabina Chantouria tävlade som låtskrivare och artist med låten Stranger i final i Georgien. (Se tidigare i blogg). 

I Melodifestivalen tävlade Les Gordons med Bound to fall, skriven av Jonatan Renström, Albert Björliden, Andreas Persson, Carl Ragnemyr och David Runebjörk, alla förlag Sweden Songs, tillsammans med Jimmy Jansson förlagd via skivbolaget Capitol Music (se också tidigare i blogg).

 

Valerija Iljinaite´ You made me glow Litauen Semifinal Show 8 Youtube

Grazvydas Paint the sky blue Litauen Semifinal Show 7 Youtube

Cristina Vasiu Set the skies on fire Rumänien Final Youtube

Sabina Chantouria Stranger Georgien Final Youtube

Les Gordons Bound to fall Melodifestivalen 2017 Youtube

 

Om

Min profilbild

Sweden Songs bloggar här om musik. Sweden Songs är ett musikförlag och sysslar i första hand med låtar till artister. Här möter du artister, men framförallt Sweden Songs låtskrivare. Bakom kulisserna! Inte nödvändigtvis alltid i strålkastarljuset!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela